

Descriere
În organismele persoanelor care se îmbolnăvesc de afecțiuni grave au loc niște dezechilibre majore pentru ca boala să se instaleze. Printre ele se numără stilul de viață, alimentația, personalitatea și psihicul, mișcarea, poluarea și alți factori. Nu trebuie să neglijăm moștenirea genetică dar ultimele studii au demonstrat că moștenirea genetică are nevoie de factori declanșatori ca o anumită boală să se instaleze. Ne referim aici în principal la afecțiuni tumorale. Odată declanșată boala, trebuie să ne analizăm cu atenție modul de viață, ce am făcut, ce mâncăm, cât de optimiști sau pesimiști suntem, în ce mediu trăim, stresul, supărările și mulți alți factori. Ca să creștem calitatea vieții și să nu permitem bolii să evolueze, trebuie să încercăm să schimbăm cât mai mult din ce am făcut greșit sau nesănătos. Dacă reușim să facem corect cât mai multe lucruri de care suntem conștienți că înainte nu le-am făcut bine, putem să ne vindecăm sau să oprim măcar evoluția bolii. Trebuie să ne echilibrăm, să schimbăm ceea ce facem, ce și cum gândim. Cele mai simple lucruri pe care trebuie să le facem cât mai repede este să ne hrănim sănătos, să facem mișcare suficientă, să consumăm destulă apă, să fim optimiști, să ne ajutăm corpul să lupte cu boala, adică să ne reechilibrăm. Pentru aceasta trebuie să folosim orice ar putea să ajute organismul să lupte și să se refacă.
Nu o să scriu că este o luptă ușoara, este complexă și grea dar nu uitați că sunt persoane care au învins. Una dintre soluțiile eficiente ar fi să apelăm și la suplimente alimentare care conțin plante naturale cu efecte benefice asupra organismului și ne oferă nutrienți și elemente esențiale, care ne ajută să ne crească imunitatea. Suplimentul natural conceput de specialiștii MEDICINAS recomandat de noi este ONCONOVICAL. Conține ingrediente esențiale hrănirii optime a celulelor noastre, elemente care distrug celulele bolnave și defecte, care ajută la reechilibrarea funcționării organelor și ne furnizează un plus de energie. Tehnologia de obținere a produsului constă într-o dublă fermentație aerobă și anaeorobă a polenului și altor produse naturale în oțet de Kombucha. Polenul este o sursă bogată de nutrienți, oligoelemente, vitamine și minerale. Conține toți aminoacizii esențiali (aminoacizi pe care trebuie să îi asigurăm organismului din alimentație) într-o combinație armonioasă cum doar natura poate să ne ofere. Polenul este considerat un aliment complet deoarece conține 22 de nutrienți. Grăuntele de polen este încapsulat natural în 2 membrane protectoare, una dintre ele fiind exina care este foarte rezistentă și nu poate fi descompusă total în procesul de digestie. Nu putem beneficia de toți nutrienții prețiosi din polen decât dacă exina este înmuiată sau fermentată înainte de a o consuma. Polenul fermentat este superior polenului crud sau uscat pentru că organismul poate beneficia de toți nutrienții din polen, el este îmbogățit cu enzime naturale și sunt anihilați factorii alergeni din polen. Fermentația ingredientelor este făcută în oțet de Kombucha care crește absorbția oligoelementelor și substanțelor active din celelalte ingrediente ale produsului. Kombucha este o sursă bogată de enzime, probiotice, prebiotice și postbiotice care asigură un aport de nutrienți pentru flora noastra intestinală, refac flora intestinală și contribuie la eliminarea mai eficientă a toxinelor. Prin combinarea ingredientelor cu polenul fermentat în oțet de Kombucha, efectul fiecărui compus natural din compoziția ONCONOVICAL este amplificată, intensificată, sunt favorizate reacțiile fiziologice din organism. În compoziție sunt plante cu efect de stimulare a imunității și care inhibă sau distrug celulele bolnave și astfel crește puterea de luptă cu boala. Practic, mai simplu spus, crește numărul de “soldați” din organism care luptă cu dușmanul – celulele bolnave sau tumorale. Cu cât avem mai mulți “soldați” în organism care au tehnici și arme diferite în această luptă, șansele să ieșim învingători sunt mult mai mari.
Onconovical este un produs pentru a cărui obținere s-au folosit tehnici străvechi aduse la standardele tehnologiei moderne, actuale, de prelucrare a ingredientelor. Prelucrarea este fără produse chimice de sinteză. Totuși metodele de obținere duc la păstrarea chiar înnobilarea substanțelor active din fiecare ingredient.
Compoziția, acțiunea terapeutică și beneficiile
Oțet de Kombucha: este obținut prin fermentarea ceaiului de Kombucha – minimum 30 zile. Drojdiile transformă zahărul în alcool, apoi bacteriile consumă alcoolul și îl transformă în acizi benefici, cum ar fi acidul acetic și acidul gluconic. Contribuie la echilibrul acido-bazic al sângelui, favorizează absorbția calciului, potasiului și a altor elemente necesare organismului, favorizează digestia, îmbunătățește calitatea florei intestinale și a digestiei.
Polen: considerat aliment complet, conține elemente indispensabile vieții. Consumul de polen poate reechilibra balanța de nutrienți necesari funcționării corpului. Datorită conținutului mare de aminoacizi, contribuie la creșterea tonusului și energiei, conține enzime care contribuie la digestia și absorbția altor elemente nutriționale necesare funcționării organismului.
Ceai-verde: are proprietăți de menținere a stării de sănătate, este antioxidant – combate efectele adverse ale poluării, este reechilibrant, are efect de combatere a stresului.
Ghimbir: este unul dintre cele mai folosite ingrediente în rețetele de suplimente alimentare în medicina chineză și ayurvedică. Stimulează digestia, crește absorbția și asimilarea altor oligoelemente. Îmbunătațește circulația saguină, activează circulația periferică. Este util în afecțiuni respiratorii, este antiinflamator, calmează durerile reumatismale, este eficient contra grețurilor și stărilor de vomă.
Piper-negru: conține piperina, un alcaloid cu gust picant iute, dă savoare preparatelor culinare fiind cel mai răspândit condiment din toate timpurile. Folosit în cantități mici, are și proprietăți medicinale cum ar fi stimularea digestiei, prevenirea formării de gaze intestinale, potențează adică amplifică efectele celorlalte substanțe aflate în compoziția produsului și mărește absorbția lor. Stimulează și circulația sanguină, de aceea în cantități mici este util celor cu circulație periferică deficitară.
Busuioc: denumirea plantei vine din limba greacă și înseamnă ”rege”. Se folosește pentru aromarea multor preparate culinare din multe bucătării și apare în multe cărți gastronomice. Acțiunile lui terapeutice sunt de stimulare a digestiei, este antiseptic intestinal, carminativ, diuretic și antiinflamator la nivelul intestinului și rinichilor.
Ardei-iute: substanța din compoziție care deosebește ardeiul-iute de alte specii de ardei este capsaicina care distruge celulele anormale care pot determina apariția unei afecțiuni neoplazice. Alte beneficii ale prezenței capsaicinei în produs ar fi: prevenirea artritei și a durerilor provocate de artrită sau neuropatie, ameliorarea durerilor în crizele de gută, îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților din celelalte componenete ale produsului cu care este combinat, stimularea circulației, prevenirea depunerii de colesterol și a creșterii tensiunii arteriale.
După fermentarea timp de minimum 30 de zile a acestor ingrediente împreună și apoi atomizate, s-au adăugat următoarele ingrediente naturale, fiecare cu proprietățile ei benefice pentru starea de sănătate și funcționarea armonioasă a corpului nostru.
Sâmburi de caise: sunt cunoscuți mai ales pentru conținutul de amigdalină – vitamina B17 iar consumul moderat de amigdalină poate împiedica apariția celulelor maligne. Sunt indicaţi în cazurile de parazitoze intestinale, afecţiuni respiratorii, astm bronşic, tuse, hipertensiune sau afecţiuni ale inimii, ajută organismul să lupte mai bine împotriva bacteriilor și infecțiilor.
Usturoi negru: este unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale. Inhibă calcifierile din vasele de sânge la pacienții cu colesterolul ridicat. Usturoiul negru este superior usturoiului crud din care este obținut printr-o tehnică specială de fermentație care reduce intoleranța la digerare și atenuează gustul. Usturoiul alb are efecte antimicrobiene, antibiotice şi antimicotice datorită conţinutului de alicină. S-alicisteina din usturoiul negru ajută la absorbirea mai rapidă a acestui compus. Usturoiul negru este considerat un tratament natural excelent pentru tuse şi răceli, consumul lui reduce riscul de infecții și contribuie la vindecarea mai rapidă.
Vâsc: este o plantă parazit, veșnic verde, folosită și ca plantă de leac pentru echilibrarea tensiunii, calmarea tusei, ameliorarea stărilor de nervozitate, astmului, hemoragiei şi a accidentului vascular prin acțiunea sa vasodilatatoare și hipotensivă. Fiind o plantă parazit, ea crește pe mai mulți arbori și pomi fructiferi, cel care crește pe anumite specii are un potențial toxic ridicat. În schimb vâscul folosit în produs, care crește pe măr, gutui, prun, păr, măr pădureţ, pin și brad se poate folosi în siguranță având beneficiile enumerate mai sus.
Turmeric: este considerat cel mai puternic antiinflamator natural și un antioxidant eficient. Are proprietăți antiseptice și antibacteriene, crește capacitatea ficatului de a elimina toxine, stimulează eliberarea bilei, are acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor şi a metastazelor. Contribuie la purificarea sângelui și previne degradarea neuronală. Inflamația este o reacție de apărare normală împotriva unei agresiuni fizice sau chimice. Majoritatea antiinflamatoarelor de sinteză aduc după ele o serie lungă de reacții adverse și contraindicații cum ar fi eroziuni ale mucoasei stomacale și ale tractului digestiv, care pot duce la deteriorări la nivelul ficatului și rinchilor, de aceea folosirea în combaterea inflamațiilor a unui antiinflamator natural duce la scăderea riscului apariției efectelor adverse. Fiind un antioxidant de excepție, contribuie la stoparea degradării organismului, echilibrează pH-ul în organism.
Astragalus: este o plantă cu proprietăți adaptogene (ajută organismul să se adapteze la diverse provocări, să își regleze procesele interne și să-și recapete echilibrul în situațiile stresante), un bun stimulator al sistemului imunitar, cu acțiune antioxidantă, imunomodulatoare, antiinflamatoare și antivirală. Cercetările au arătat că saponinele din astragalus contribuie la oprirea înmulțirii celulelor canceroase în cazul cancerului gastric, de colon și pulmonar. Astragalus scade și rezistența celulelor maligne în cazul chimioterapiei iar acesta este unul dintre motivele care fac ca această plantă să fie adaugată în multe suplimente alimentare adjuvante în afecțiuni oncologice. Extractul de astragalus activează și reglează activitatea celulelor T, celule care prezintă o acțiune importantă atunci când este vorba de afecțiuni grave.
Iarba de Orz verde: este recunoscută mai ales pentru conținutul ridicat de clorofilă, cu molecula similară cu molecula de hemoglobină. Ea este compusă în jurul ionului de magneziu iar hemoglobina in jurul ionului de fier. Clorofila este lumina solară transformată în verde, funcționează ca o celulă de colectare a luminii. Consumând clorofilă transmitem celulelor corpului nostru o parte a energiei solare. Clorofila contribuie la o mai bună oxigenare a celulelor, la procesul de detoxifiere și ajută la vindecarea organismelor bolnave. Celulele canceroase sunt celule anaerobe (fără oxigen). Doctorul Otto Warburg a fost primul cercetător care a demonstrat legătura directă dintre oxigen și cancer. Studiile sale au arătat că principala cauză a apariției formațiunilor canceroase este lipsa oxigenării corespunzătoare a celulelor sănătoase.
Castravete-amar: are în compoziție substanțe care inhibă glucogeneza adică contribuie la scăderea glicemiei. Protejează și stimulează producția de celule beta în pancreas. Scăderea și reglarea glicemiei duce la reglarea funcționării multor organe cum ar fi rinichii, pancreasul și ficatul. O activitate mai bună a organelor și a circulației sanguine duce la echilibrarea funcționării organismului, acesta putând să își recapete starea de sănătate.
Reishi: conține germanium organic în mod natural care se spune că ar fi cheia vieții. Stimulează organismul să producă interferon și favorizează înmulțirea celulelor NK (natural killer) și macrofage care atacă celulele canceroase și celulele mutante. Germaniul stimulează oxigenarea și detoxifierea la nivel celular, are efect de protecție a ADN-ului.
Aronia: este un fruct extrem de bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Pe lângă vitaminele cu rol antioxidant A, C, E și Q conține un tip de antioxidanți din clasa flavonoidelor numiți antociani. Fructele de aronia conțin o cantitate importantă de antociani cu rol protector. Există foarte mulți antioxidanți dar antocianii sunt eficienți pentru că nu se distrug în timpul digestiei și ajung la nivel celular, împiedicând degradarea ADN-ului. Mulți antioxidanți au putere mare antioxidantă dar, din cauza digestiei, o cantitate prea mică sau deloc ajunge să acționeze, să neutralizeze radicalii liberi la nivel celular. Un produs sau un aliment care conține și aronia reușește să transporte spre celule și alți nutrienți.
Nopal: cunoscut și sub denumirea de Opuntia ficus-indica, contribuie la scăderea colesterolului prin împiedicarea absorbției totale a grăsimilor nesănătoase consumate din alimente. Folosit și în diete, are rol protector asupra ficatului, reduce retenția de lichide din organism, contribuie la detoxifierea colonului.
Ingrediente/capsulă:
▶ atomizat, pe suport de maltodextrină, obținut din amestec de oțet de Kombucha și pulberi de plante (pulbere din bulbi de Usturoi / Allium sativum, pulbere din ramuri de Vâsc / Viscum album, pulbere din sâmburi de Caise / Prunus armeniaca și polen poliflor) – 100 mg;
▶ pulbere din rădăcini de Turmeric (Curcuma longa) – 50 mg;
▶ pulbere din rădăcini de Astragalus (Astragalus membranaceus) - 40 mg;
▶ pulbere din iarbă de Orz-verde (Hordeum vulgare) – 30 mg;
▶ pulbere din extract din fructe de Castravete-amar (Momordica charantia) – 30 mg;
▶ pulbere din Reishi (Ganoderma lucidum) – 30 mg;
▶ pulbere din extract uscat din fructe de Aronia (Aronia melanocarpa) – 80 mg;
▶ pulbere din fructe de Nopal (Opuntia ficus indica) – 20 mg.
Mod de administrare:
■ Recomandat persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, dacă nu există o altă recomandare a medicului curant.
■ Preventiv – 1cps de 3 ori pe zi înainte de mese, cu un pahar de apă plată.
■ Pentru cei care suferă de anumite afecțiuni mai grave, doza poate crește în funcție de diagnostic, vârstă, starea generală, până la 3 cps de 3 ori pe zi, înainte de mese, cu un pahar de apă plată.
Atenționări:
■ A nu se utiliza de către persoanele alergice la produsele apicole sau la oricare dintre ingredientele produsului.
■ A nu se consuma de către femeile însărcinate sau care alăptează.
■ Consultați specialistul înainte de administrare!
■ A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc un stil de viață sănătos, alimentație și mișcare.